Linux Know-How

Deze artikelen geven meer in-depth informatie over allerlei aspecten die interessant kunnen zijn als je GNU/Linux gebruikt. Ik zeg "kunnen" want deze kennis is absoluut niet noodzakelijk om Linux te gebruiken! Pas op voor technische taal! :-)

Tekstverwerking:

Email sorteren en filteren:

Veel mailprogramma's hebben hun eigen mogelijkheden om berichten te filteren, maar wie procmail gebruikt, heeft een oplossing in handen om mail te sorteren en filteren of zelfs automatisch te beantwoorden, ongeacht welk emailprogramma wordt gebruikt.

Geavanceerd maken en beheren van bestanden:

Het populaire artikel "Maak je werk met Make" werd vertaald naar vele talen (o.a. Engels, Turks) door de medewerkers van LinuxFocus.org. Hier staat de originele versie!

Algemeen:

Filosofie: als je iets wil, kan het in Linux altijd.

Configuratie en setup:

Je hebt een computer zonder X en mooie configuratie menu'tjes? En je wilt weten hoe je kunt inbellen met pppd? Dan is dit voor jou!

Wie een computer met veel lokale gebruikers aan het Internet wil verbinden heeft misschien behoefte aan dit artikel: Hoe kunnen gebruikers mail naar elkaar sturen onder de lokale namen, maar naar het Internet onder hun Internet-emailadres? Integreer je emailsysteem met het meest geraadpleegde artikel van deze site!

Soundblaster AWE 32 configuratie met een 2.0 of 2.2 kernel. Verouderd, maar misschien nog interessant.

2002 Wilbert Berendsen. Deze tekst is beschikbaar onder de GNU Free Documentation License.
Eerste versie: di mei 7 12:32:49 CEST 2002
Laatste update: di mei 7 12:32:53 CEST 2002